OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Fotogalleri

Nu springer de første studenter ud

Årets første studenter på Rybners Gymnasier er sprunget ud. Se billederne fra Jakob, Cecilie, Mathilde og Melanies sidste eksamen, og hør hvad fremtiden bringer for de fire studenter, og hvad de tager med sig fra deres tre år på HTX, HHX, STX og HF.

Rybners Tekniske Gymnasium / HTX

Jakob Franzen Mose: Svømmetalent og IT-nørd

Jakob Franzen Mose er årets første student på Rybners Gymnasier. I dag fik han den marineblå HTX-hue på efter en topkarakter i faget digital designudvikling.

Jakob har altid vidst, at han ville gå på et teknisk gymnasium:

- Jeg er en computernørd, så HTX var oplagt for mig. Jeg har været vild med fag som programmering og matematik. Særligt det høje niveau på matematik har lige været noget for mig.

Udover at nørde med IT, har Jakob brugt mange timer i et svømmebassin. På Team Danmark-ordningen har han dyrket svømning på eliteniveau og taget en gymnasial uddannelse samtidig. Med en studenterhue på hovedet går Jakob nu modrettet efter en tilværelse som professionel:

- De næste par år satser jeg 100 % på min svømning. Jeg vil gøre alt for at komme med til EM og VM.


Rybners Handelsgymnasium / HHX

Cecilie Bromerholm: En fremtid med masser af tal

Cecilie Bromerholm er årets første student på Rybners Handelsgymnasium. I dag fik hun den kongeblå HHX-hue på efter tre år, der har givet hende venskaber for livet:

- Min klasse har været, som en lille familie. Jeg har glædet mig til at se dem hver dag.

Cecilie var fra folkeskolen fast besluttet på, at hun skulle på handelsgymnasiet. Matematik og økonomi har altid haft hendes interesse.

Nu venter et sommerferiejob i Henne ved et feriehusudlejningscenter og til vinter skal hun være skiinstruktør på løjperne i Østrig.

Hvad fremtiden derefter bringer ved den nye student ikke endnu:

- Jeg overvejer at blive jurist eller revisor. Det svært at vælge. Det skal i hvert fald være noget med økonomi og virksomheder – noget med en masse tal.


Rybners Almene Gymnasium / STX

Mathilde Plantener: Dannelsesrejsen fortsætter i Frankrig

Mathilde Plantener er årets første student på Rybners Almene Gymnasium. Gymnasiets tidligere elevrådsformand glæder sig over en god eksamen og ser nu frem til to uger fyldt med fest og farver.

De tre år på STX skal afsluttes med maner. For gymnasiet har givet hende meget:

- Jeg er blevet alment dannet, og jeg har haft mulighed for at tilrettelægge min egen uddannelse. Jeg vidste at stort set hvilken studieretning jeg valgte, så ville det åbne en masse døre på den anden side af min gymnasietid.

Næste destination på Mathildes dannelsesrejse er det sydøstlige Frankrig – nærmere bestemt Nice. Her skal hun arbejde som au pair et år.

- Nu skal jeg ud og finde nye udfordringer, skubbe mine grænser lidt og lære mig selv endnu bedre at kende.


Rybners HF 

Melanie Slominski: Fremtiden er lys – men først fest

20-årige Melanie Slominski fra Ribe er årets første student på Rybners HF. Efter 2 år sidder den lyseblå hue ekstra godt, og smilet vidner om, hvor stort dette øjeblik er.

Med et flot 12-tal i den afsluttende eksamen i mundtligt engelsk er lettelsen og glæden til at tage og føle på.

Inspireret af nogle veninder, valgte Melanie HF-uddannelsen på Rybners. Ribe-pigen havde hørt godt om uddannelsen, og hun blev kun bekræftet gennem sin tid på Rybners:

- Jeg har haft det godt her! Og virkelig gode lærere også. Jeg har været glad for at gå i skole, hvilket nok er første gang, så det er rart.

Lige netop lærerne er den del af tiden på Rybners, som Melanie sætter mest pris på:

- Det bedste var lærerne. De er så forstående og gode. De har været gode til at sætte sig i hinandens sted og til at komplementere hinanden, når de har lagt ting ind, og med det vi har arbejdet med.

Fremtiden ser lys ud for Melanie; hun flytter nemlig til Århus i juli måned, hvor hun gerne vil læse medicin. Men først skal huen lige fejres:

- Vi skal i forsamlingshus den 3., så det glæder jeg mig til!


En tid du aldrig glemmer

Rybners Gymnasier

På Rybners Gymnasier er undervisningen moderne og projektorienteret. Du får dygtige undervisere, der interesserer sig for dig, og du bliver en del af et studiemiljø med plads til fællesskab, faglig udvikling, fester og arrangementer.

Sådan er det at være elev på:

Rybners Almene Gymnasium / STX

Rybners Handelsgymnasium / HHX

Rybners Tekniske Gymnasium / HTX

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Fotogalleri

Se flere billeder af livet på Rybners

Se vores fotogalleri

keyboard_arrow_up